.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
نظر سنجی
دیگر موارد
آمار وب سایت

برنامه محاسبه پیمایش به روش بودیچ

با استفاده از این نرم افزار بهمراه رابط کاربری فوق العاده آسان می توانید

پیمایش های بسته خود را به راحتی محاسبه و تصحیح کنید و به مختصات برسید.


فرمت فایل : exe (فایل نصبی بر روی رایانه)

حجم فایل : 56 کیلو بایت


برای دانلود نرم افزار و مشاهده راهنمای استفاده از آن به ادامه مطلب مراجعه نمایید .



:: برچسب‌ها: برنامه , محاسبه , پیمایش , به , روش , بودیچ ,
:: بازدید از این مطلب : 15744
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : محمد اژدهاکش
ت : پنج شنبه 16 بهمن 1393

آموزش جامع کار با جی پی اس دستی گارمین.(etrex)


 همه چیز درباره آموزش کار با جی پی اس دستی گارمین

فرمت فایل : PowerPoint

حجم فایل : 2.11 مگابایت



برای دانلود پاورپوینت آموزش کار با جی پی اس و تخیله آن به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: آموزش , جامع , کار , با , جی پی اس , دستی , گارمین , etrex , GPS ,
:: بازدید از این مطلب : 72344
|
امتیاز مطلب : 41
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
ن : محمد اژدهاکش
ت : پنج شنبه 16 بهمن 1393

تیزر های جالب لایکا از جی پی اس و توتال های تی پی اس و دستگاه پروفیلر4000 و ...

 

توتال استیشن رفلکتر لس لایکا

فرمت فایل : MP4

حجم فایل : 3.5 مگابایت 

توتال استیشن TPS لایکا

فرمت فایل : MP4

حجم فایل : 2.9 مگابایت

برداشت تونل با توتال استیشن TPS و دستگاه پروفیلر4000و GPS لایکا

فرمت فایل : MP4

حجم فایل : 8.7 مگا بایت

 

 

برای دانلود فیلم ها به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: تیزر های جالب لایکا از جی پی اس و توتال های تی پی اس و دستگاه پروفیلر و , , , ,
:: بازدید از این مطلب : 3928
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : پنج شنبه 16 بهمن 1393

ماشین آلات حفاری تونل(TBM)

 

مقدمه : 

تکامل و گسترش این دستگاه ها سبب شده است که آهنگ پیشروی تونل ها در حد قابل توجهی افزایش یابد. امروزه در سنگ های نسبتا سخت نیز برای حفر تونل از این ماشین ها استفاده می کنند.
بعد از سال ها تلاش و ساخت انواعی از این نوع ماشین ها کوشش های بعدی به منظور ساخت ماشین های تمام مقطعی بود که شرایط سخت زمبن شناختی قادر به حفر تونل باشد که آهنگ پیشرفت و تکامل در این زمینه در مقایسه با پیشرفت های اولیه این ماشین ها محدود تر است. در واقع شروع این تحقیقات کوشش های رابینز در سال 1957 میلادی برای ساخت ماشین هایی بود که بتواند در سنگ های خیلی سخت نیز با راندمان معقول تونل حفر کند.
در آن زمان به تدریج این دستگاه ها سنگینتر و محکم تر شد ند و توان آنها نیز افزایش یافت اما پیشرفت آنها در زمینه حفاری سنگ های محکم کند است. به عنوان مثال عملکرد نوعی از این دستگاه ها که مجهز به هر دو سیستم برش ناخنی و دیسکی بود برای حفر در سنگهای آهکی سیلیتی که در بین آنها لایه هایی با مقاومت140مگا پاسکال وجود داشت راضی کننده نبود. سر انجام ناخن ها به طور کلی حذف شد و حفر تونل تنها با استفاده از دیسک های حفار ادامه یافت. 

 

 

 

برای دست رسی به ادامه مطلب لطفا به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: ماشین , آلات , حفاری , تونل , TBM , زیرزمین ,
:: بازدید از این مطلب : 14670
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : پنج شنبه 16 بهمن 1393

سیستم های تصویر مورد استفاده در ایران : 

 

سیستم تصویر مورد استفاده در کشور ما به جز موارد استثنا سیستم تصویر UTM است .UTM سرواژه عبارت Universal Transverse Mercator است.
سیستم تصویر UTM در سالهای آخر دهه 1940 به وسیله ارتش آمریکا ابداع شد و در حال حاضر به استانداردی برای نقشه های توپوگرافی مبدل شده است . ویژگیهای سیستم تصویر UTM به قرار زیر است :

 

به ادامه مطلب مراجعه فرمایید .



:: برچسب‌ها: سیستم , های , تصویر , مورد , استفاده , در , ایران , مرکاتور ,
:: بازدید از این مطلب : 13122
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : محمد اژدهاکش
ت : پنج شنبه 16 بهمن 1393

نقشه برداری از عمیق ترین نقطه جهان

 

دانشمندان مركز نقشه‌برداري ساحلي و اقيانوسي (CCOM) توانسته‌اند درازگودال ماريانا، عميقترين نقطه جهان را با جزئياتي بسيار دقيق نقشه برداري كنند.

درازگودال ماريانا، واقع در غرب اقيانوس آرام حدود 2500 كيلومتر بوده و عمق آن بيش از 10 كيلومتر است.

اين نقشه براي كمك به تعيين وسعت قلمرو آمريكا در اين منطقه انجام شده است. عمق عميقترين نقطه اين منطقه، موسوم به عمق چلنجر در زير سطح دريا از ارتفاع كوه اورست بيشتر است.

 

به ادامه مظلب بروید .

 



:: برچسب‌ها: نقشه , برداری , از , عمیق , ترین , نقطه , جهان , هیدروگرافی , آبنگاری , کشتی , آب , اقیانوس ,
:: بازدید از این مطلب : 5949
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : محمد اژدهاکش
ت : پنج شنبه 16 بهمن 1393

ماهواره های سنجش از دور (RS)

چکیده :
رادار یک سیستم الکترومغناطیسی است که برای تشخیص و تعیین موقعیت هدف بکار می رود . با رادار می توان درون محیطی را که برای چشم ،غیر قابل نفوذ است دید مانند تاریکی ،باران،مه.برف،غبار و غیره . اما مهمترین مزیت رادار توانایی آن درتعیین فاصله یا حدود هدف می باشد .کاربرد رادارها در اهداف زمینی ، هوایی،دریایی، فضایی و هواشناسی می باشد.
امواج رادار چیزی است که در تمام اطراف ما وجود دارد، اگر چه دیده نمی‏شود. اما مرکز کنترل ترافیک فرودگاهها برای ردیابی هواپیماها چه آنها که بر روی باند فرودگاه قرار دارند و چه آنها که در حال پرواز هستند، از رادار استفاده می‏کنند. در برخی از کشورها پلیس از رادار برای شناسایی خودروهای با سرعت غیر مجاز استفاده می‏‏کند. ناسا از رادار برای شناسایی موقعیت کرة زمین و دیگر سیارات استفاده می‏کند، همین طور برای دنبال کردن مسیر ماهواره ‏ها و فضاپیماها و برای کمک به کشتی‏ها در دریا و مانورهای رزمی از آن استفاده می‏شود. مراکز نظامی نیز برای شناسایی دشمن و یا هدایت جنگ افزارهایشان از آن استفاده می‏کنند.
هواشناسان برای شناسایی طوفانها، تندبادهای دریایی و گردبادها از آن استفاده می‏برند. شما حتی نوعی خاص از رادار را در مدخل ورودی فروشگاهها می‏بینید که در هنگام قرار گرفتن اشخاص در مقابلشان، درب را باز می‏کنند. بطور واضح می‏بینید که رادار وسیله‏ ای بسیار کاربردی می‏باشد.
استفاده از رادار عموماً در راستای سه هدف زیر می‏باشد:
· شناسایی حضور یا عدم حضور یک جسم در فاصله ه‏ای مشخص – عمدتاً آنچه که شناسایی می‏شود متحرک است و مانند هواپیما، اما رادار قادر به شناسایی حضور اجسامی که مثلاً در زیرزمین نیز مدفون شده ‏اند، نیز می‏باشد. در بعضی از موارد حتی رادار می‏تواند ماهیت آنچه را که می‏یابد مشخص کند، مثلاً نوع هواپیمایی که شناسایی می‏کند.
· شناسایی سرعت آن جسم- دقیقاً همان هدفی که پلیس در بزرگراه‌ها برای کنترل سرعت خودروها از آن استفاده می‏کند.
· جابه‌جایی اجسام – شاتل‏های فضایی و ماهواره های دوار بر دور کره زمین از چیزی به عنوان رادار برای شناسایی حفره ‏های مجازی ، تهیه نقشه جزئیات زمین ، نقشه ‏های عوارض جغرافیایی سطح ماه و دیگر سیارات استفاده می‏کنند.
مقدمه خیالپردازی در بسیاری از مواقع به حقیقت می‌پیوندد. جالب است بدانید که اختراع رادار هم در حقیقت همانند بسیاری از اختراعات دیگر ریشه در یک داستان علمی – تخیلی دارد. واژه رادار که امروزه در سرتاسر دنیا کاربرد دارد، همانند رادیو و تلویزیون یک اصطلاح بین المللی شده است. در واقع اختراع رادار از یک پدیده فیزیکی و بسیار طبیعی به نام انعکاس گرفته شده است. همه ما بارها و بارها بازگشت صدا را در مقابل صخره‌های عظیم تجربه کرده ا‌یم. نور خورشید هم با استفاده از همین پدیده است که از سوی ماه و در هنگام شب به ما می‌رسد.
امواج رادیویی و الکترومغناطیس نیز قابلیت انعکاس و بازتاب دارند و رادار بر اساس همین خاصیت ساده بوجود آمد. ساده‌ترین رادارها در حقیقت از یک فرستنده و یک گیرنده رادیویی بوجود آمدند. در ابتدا این وسیله فقط قادر بود وجود شیء را اعلان کند و به هیچ وجه توانایی تشخیص اندازه و ویژه گی های دیگر آن را نداشت. بنابرین بشر در ساخت رادار نیز از طبیعت استفاده‌های فراوان و اساسی کرده و با تغییراتی جزئی برای خود وسیله ا‌ی سودمند ساخته است.
تاریخچه نخستین بار در سال 1901 « هوگو ژرنسبارک » که او را «ژول ورن» آمریکایی می‌نامند، در یک داستان علمی _ تخیلی ، آن را طرح ریزی کرد. در سال 1906 ، یک دانشجوی 23 ساله آلمانی ، به نام « هولفس یر » دستگاهی ساخت که با اصول رادارهای امروزی می‌توانست امواجی را بسوی موانع بفرستد و بازتاب آنها را دریافت دارد. آزمایش اساسی ارسال امواج الکترومغناطیسی بسوی هواپیماهای در حال پرواز ، بوسیله یک دانشمند فرانسوی به نام « پیر داوید » انجام یافت. در آغاز جنگ دوم جهانی بود که تکنسینهای انگلیسی موفق شدند، نخستین مدلهای راداری امروزی را بسازند. اما کار آنها یک مشکل اساسی داشت. امواج تا نقطه‌ای که می‌خواستند نمی‌رسید و تنها تا پنج هزار متر برد داشت.
به همین دلیل یک فرانسوی دیگر به نام "موریس پونت" در سال 1930 موفق به اختراع دستگاهی جالب به نام "مانیترون" شد که امواج بسیار کوتاه رادیویی را بوجود می‌آورد و به همین دلیل رادارهایی که به کمک این وسیله تکمیل شدند توانستند تا دهها کیلومتر بیش از رادار قبلی امواج را ارسال کنند. دستگاه اختراعی پونت در سال 1935 ابتدا در کشتی معروفی به نام نرماندی نصب شد و توانست آن را از خطر برخورد با کوههای عظیم یخی شناور در اقیانوس محافظت کند و بدین ترتیب رادار علاوه بر استفاده وسیع در هوا ، سطح دریاها را هم به تسخیر خود در آورد.
مکانیسم عمل همانطور که امواج دریا و امواج صوتی پس از رسیدن به مانعی منعکس می‌شوند، امواج الکترومغناطیسی هم وقتی به مانعی برخورد کردند، بر می‌گردند و ما را از وجود آن آگاه می‌سازند. به کمک امواج الکترومغناطیسی نه تنها از وجود اجسام در فاصله دور باخبر می‌شویم، بلکه بطور دقیق تعیین می‌کنیم که ایا ساکن هستند یا از ما دور و یا به ما نزدیک می‌شوند. حتی سرعت جسم نیز بخوبی قابل محاسبه است. وقتی امواج منتشر شده از رادار ، به یک جسم دور برخورد می‌کنند، به طرف نقطه حرکت بر می‌گردند. امواج برگشتی توسط دستگاههای خاص در مبدا تقویت می‌شوند و از روی مدت رفت و برگشت این امواج ، فاصله بین جسم و رادار اندازه گیری می‌شود.



به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: ماهواره , های , سنجش , از , دور , RS , ریموت سنسینگ ,
:: بازدید از این مطلب : 9481
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : محمد اژدهاکش
ت : چهار شنبه 15 بهمن 1393

اطلاعیه جدید انتخاب واحد

با سلام

با توجه به مشکلات فنی پیش آمده لازم است کلیه دانشجویان نسبت به انتخاب واحد مجدد از طریق سایت   http://tcsh.edu.tvu.ac.ir اقدام نمایید

زمانبندی انتخاب واحد

ترم 5 و بالاتر از ساعت 18 روز چهارشنبه 15 بهمن الی  ساعت 8 صبح روز پنجشنبه 18 بهمن

ترم 3و4 از ساعت 8 روز پنجشنبه  16 بهمن الی  ساعت 8 صبح روز جمعه 18 بهمن

ترم 2 ومهمان از ساعت 8 روز جمعه  17 بهمن الی  ساعت 8 صبح روز شنبه 18 بهمن



:: برچسب‌ها: اطلاعیه , جدید , انتخاب , واحد ,
:: بازدید از این مطلب : 5544
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : چهار شنبه 15 بهمن 1393

تاریخ انتخاب واحد ترم جدید در دانشکده شهید باهنر شیراز

طبق اطلاعیه جدید دانشگاه فنی و حرفه ای انتخاب واحد ترم جدید برای دانشکده شهید باهنر شیراز به شرح زیر می باشد .

انتخاب واحد افراد ورودی 91 روز چهاردهم (سه شنبه) از ساعت 9:00 تا 15:00 و از ساعت 16:00 تا 23:00

انتخاب واحد افراد ورودی 92 روز پانزدهم (چهار شنبه) از ساعت 9:00 تا 15:00 و از ساعت 16:00 تا 23:00

انتخاب واحد افراد ورودی 93 روز شانزدهم (پنج شنبه) از ساعت 9:00 تا 15:00 و از ساعت 16:00 تا 23:00

 

لازم به ذکر است انتخاب واحد از طریق سیستم جدید ناد به آدرس اینترنتی زیر صورت می گیرد .

http://reg.tvu.ac.ir/

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر به آدرس دانشکده فنی مهندسی شهید باهنر شیراز مراجعه فرمایید .

http://www.tcsh.ir/

 

برای دانلود فایل های آموزش استفاده از سیستم ناد و اطلاعیه های مذکور مربوط به زمان انتخاب واحد و همچنین کد مراکز به ادامه مطلب مراجعه فرمایید .

 



:: برچسب‌ها: تاریخ , انتخاب , واحد , ترم , جدید , در , دانشکده , شهید , باهنر , شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 11318
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
ن : محمد اژدهاکش
ت : دو شنبه 13 بهمن 1393

تهيه نقشه نهايي و عملیات صحرائی


نتايج حاصل از يك پروژه نقشه برداري صحرايي بطور معمول به صورت يك شرح كامل از ترسيم مجدد نقشه صحرايي و يك گزارش توضيحي كتبي ارائه ميشود . نقشه هاي اوليه صحرايي را نيز بايد به عنوان مرجع نگهداري كرد . نقشه نهايي با نقشه صحرايي اختلاف دارد زيرا نقشه نهايي براي باردوم ترسيم شده است واطلاعات تفصيلي برداشت شده در صحرا تصحيح، ساده و تلفيق گرديده تا نقشه اي واضح تر و به سادگي قابل درك ارائه گردد . تعدادي از رخنمونها و بيشتر يادداشتهاي ليتولوژيكي برداشت شده اصلي ممكن است حذف شود ولي تا آنجا كه ممكن است بايد اطلاعات ساختماني بدون هيچ گونه تغييري نوشته شود . نكات عمده هر رخنمون ممكن است در روي نقشه نهايي نگهداري و يا حذف گردد كه اين كار به سليقه شخصي بستگي دارد، ولي در هر حالت درجه اطمينان حد ومرزها – آن طور كه با استفاده از خطوط ممتد تا بريده بريده اظهار مي شود ، بايد به دقت ارائه گردد .
روش عمومي :در اين جا فرض اين است كه كارهاي انجام شده در صحرا در روي قسمتهايي از يك نقشه مبنا شده است ، تا اين كه بتوان آنها را در ورقه اي مجزا براي كپي كردن جمع آوري نمود . از طرف ديگر اگر مشاهدات صحرايي هنوز بر روي كاغذهاي موجود درروي عكسهاي هوايي ثبت شده باشد ، آنگاه بايد با استفاده از يك سري عكس هوايي پياپي ( فتوموزائيك ) يك مبناي توپوگرافيك تهيه نمود . توجه داشته باشيد كه پيكانهاي موازي با شمال را رسم واز نقاط ثابت نقشه برداري ( نقاطي با ارتفاع مشخص ) به عنوان كنترلها استفاده كنيد. پيش از شروع به ترسيم نقشه نهايي بايد تصميماتي درمورد نحوه ارائه آن گرفته شود زيرا در روش تهيه آن مؤثر خواهد بود .
الف- آيا مقياس نقشه نهايي بايد همانند نقشه صحرايي باشد يا كاهش يابد ؟
كاهش مقياس به طريقه عكسبرداري و يا توسط يك دستگاه كاهش نوري بعد از انتقال اطلاعات از ورقه هاي صحرايي بر روي آن ( قبل از هر گونه رنگ آميزي ) انجام مي شود . به ياد داشته باشيد كه تمام شماره ها ، حروف ، نشانه ها و تزئينات به ميزان كافي بزرگ باشند ، تا پس از كاهش مقياس آنها خوانا بمانند .
ب- بررسي شود كه آيا يك يا چند نسخه از نقشه مورد نياز است. چنانچه فقط يك نسخه مورد نياز باشد، نقشه نهايي را ممكن است بوسيله ترسيم مستقيم از روي نقشه صحرايي و بر روي يك ورقه كاغذ مقاوم درست شود ( به فرض اين كه يك ميز ترسيم يا نقشه كشي در دسترس باشد ) ولي اگر چندين نسخه از نقشه مورد نياز باشد ، اولين نسخه را در روي كاغذ شفاف يا ورقه پلي استر يا پارچه كتاني مخصوص نگارش رسم مي كنند بطوري كه بتوان آن را به وسيله خطوط رنگي بار ديگر چاپ نمود:
ج- آيا نقشه اصلي حاوي تمام اطلاعات نقشه برداري مي باشد يا نقشه هاي جداگانه اي براي حل نمونه ها، هيدروژئولوژي، توپوگرافي يا ساختماني ارائه خواهد شد؟ درنظر داشته باشيد كه يك نقشه ساختماني جداگانه مي تواند براي يك ناحيه پيچيده بسيار مفيد باشد ولي بدان معني نيست كه بايد اطلاعات اوليه ساختماني را از نقشه اصلي حذف نمود.
د- كاغذ شفاف روي نقشه اصلي را بدقت طراحي كنيد و به خاطر داشته باشيد كه علاوه بر خود نقشه به فضايي براي كليد ، نقشه محل ، مقاطع عرضي ، عنوان و يك حاشيه عريض ( در حدود 3 سانتي متر يا بيشتر ) نياز خواهد بود . در صورت امكان نقشه بايد طوري قرار گيرد كه شمال آن به طرف بالاي كاغذ باشد ولي اگر نقشه داراي شكل بدي باشد ، احتمالاً لازم خواهد بود كه جهات ديگري به كار رود.
هـ- بررسي كنيد كه چه مقدار از جزئيات توپوگرافيك را نقشه زمين شناسي بايد در بر داشته باشد . به عنوان راهنمايي بايد كه به قدر كافي اطلاعات توپوگرافي را نشان داد تا در صورت لزوم، زمين شناس ديگري تمام اشكال زمين شناسي نشان داده شده در روي نقشه را بتواند در روي زمين پيدا كند ولي اين اطلاعات بدان پايه نباشد كه راههاي داده هاي زمين شناسي را معلوم نكند. معمولاً نشان دادن جاده هاي اصلي، راههاي مهم ، چاهها ، روستاها ، آبراهه هاي اصلي ، قله كوهها و شكست يا شيب اصلي دامنه در اطراف تپه ها مفيد است . همچنين اگر ناحيه داراي اشكال ژئومورفولوژيك جالبي باشد كه مايل به ثبت آنها هستيد ، بهترين راه حل اين مسأله ارائه يك نقشه ژئومورفولوژيك جداگانه است .
بعد از اجراي اين تصميمها ، انتقال جزئيات از نقشه صحرايي بر روي كاغذ لازم است. توپوگرافي حد و مرزها و نشانه ها را مي توان بطور مستقيم با جوهر علامت گذاري كرد . اما توجه داشته باشيد كه جهات دقيق نشانه هاي ساختماني در جاي خود ثبت باشد . چنانچه هر گونه ترديدي در اين باره وجود داشته باشد ، بهتر است كه براي ترسيم دوباره نشانه ها از نقاله استفاده كنيد . ابتدا اعداد و حروف را با مداد بر روي نقشه منتقل نماييد و فقط هنگامي كه معلوم گرديد كه دقت كافي بكار رفته و در بهترين موقعيت قرار دارند و بسادگي قابل خواندن هستند آنها را با جوهر پر رنگ كنيد .
مرحله بعدي شامل تزئين با رنگ آميزي سازنداي مختلف ،افزودن يك كليد ، شبكه رفرانس ( مرجع )، مقياس، جهت شمال، مقطع يا مقاطع عرضي و نقشه محل مي باشد. هر يك از اين كارهاي اضافي نيز نيازي به بررسي دقيق دارد.



به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: تهيه , نقشه , نهايي , و , عملیات , صحرائی ,
:: بازدید از این مطلب : 7126
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : دو شنبه 13 بهمن 1393

نرم افزار UTM conversions

با این نرم افزار می توانید مختصات UTM را به طول و عرض جغرافیای و بلعکس تبدیل نمایید.

این نرم افزار مختص سیستم عامل ویندوز (PC) می باشد.در مطالب آینده نسخه اندروید را نیز دریافت نمایید.

 

برای دانلود نرم افزار بهمراه فایل آموزش استفاده از نرم افزار می باید به ادامه مطلب بروید .

 

 



:: برچسب‌ها: نرم افزار , UTM , conversions , تبدیل , مختصات , طول , عرض , جغرافیایی ,
:: بازدید از این مطلب : 7346
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : دو شنبه 13 بهمن 1393

کتاب کاداستر رقومی 

تالیف:مهندس رامین یوسفی

فرمت:PDF

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید

 

 



:: برچسب‌ها: کاداستر , رقومی , مهندس یوسفی , سازمان نقشه برداری ,
:: بازدید از این مطلب : 7363
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : دو شنبه 13 بهمن 1393

جزوه انتگرال گیری و فرمول های مشتق مناسب برای درس ریاضی عمومی.

 

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: برچسب‌ها: ریاضی , مشتق , انتگرال ,
:: بازدید از این مطلب : 7302
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : دو شنبه 13 بهمن 1393

مهندسی رود خانه در ساخت پل

مقدمه


علل اصلي خرابي بسياري از پلها قبل از پايان عمرشان، عدم توجه به معيارهاي هيدروليکي در طراحي، و اجراو نگهداري از آنهاست. ظرفيت گذرسيلاب از پل پايداري بازه رودخانه در محل احداث پل هدايت جريان نيروهاي هيدرو ديناميک جريان آبشستگي و فرسايش در اثر تنگ شدگي و يا ايجاد مانع عواملي هستند که در تعيين جانمايي طول ارتفاع و آرايش پايه و تکيه گاهها و مشخصات هندسي پايه هاوتکيه گاههاي پل حائزاهميت هستند که متأسفانه در کشورمان به مسائل فوق الذکر توجه کمتري مي گردد اين مقاله نگاهي اجمالي به نقش مهندسي رودخانه و اهميت بکارگيري آن در طراحي پلها دارد.
عليرغم استفاده از مصالح و تکنولوژي پيشرفته و صرف هزينه هاي هنگفت در طراحي و ساخت پل ها هرساله شاهد شکست و يا تخريب پلهاي زيادي در دنياو در کشورمان در اثر وقوع سيلاب هستيم. شکست و تخريب پلها علاوه بر خسارات مالي و گاهي هم جاني راه ارتباطي به نقاط سيل گير و محتاج کمک رساني را قطع مي کند و خسارتها را دو چندان مي نمايد.
طبق بررسيهاي انجام شده در اکثر موارد علت شکست پلها عبارتند از:
· عدم برآورد صحيح سيلاب طراحي (Flood Design) و کم بودن ظرفيت عبور سيلاب از دهانه پلها
· جانمايي (Layout ) نامناسب پلها بدون توجه به مسائل ريخت شناسي (Morphology) رودخانه
· بر آورد نادرست از عمق شالوده (براساس معيارهاي سازه اي و ژئوتکنيکي) بدون توجه به مسأله فرسايش آبشستگي
· فراهم نکردن تمهيدات لازم براي عبور مناسب جريان از سازه پلها
· نقصان در حفاظت و نگهداري از پلها
بر اساس آمار و اطلاعات جمع آوري شده از خسارات سيلاب در دوره زماني سالهاي 1331 تا 1375 افزايش تخريب پلها در اثر سيلاب چشمگير بوده است.

 

 به ادامه مطلب بروید .

 

 



:: برچسب‌ها: نقشه برداری , در , پل سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 6078
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : محمد اژدهاکش
ت : دو شنبه 13 بهمن 1393

معرفی روش RTK  در برداشت با جی پی اس و دقت این روش و جزئیات دیگر

 

 

در اواسط دهه 90 سازندگان GPS روش كينماتيك آني (RTK) را ارائه نمودند كه با استفاده از آن مي توان به صورت آني به دقتهاي مورد نظر در نقشه برداري دست يافت. در این روش کاربر برای تعیین موقعیت به طور معمول نياز به يك ايستگاه مرجع در فاصله حداکثر 10 كيلومتري دارد تا بتواند به دقت سانتيمتري در تعيين موقعيت دست يابد.

 

از موارد استفاده از این روش میتوان به تعیین موقعیت با دقت بالا جهت سیستم های ناوبری ، راهنمایی ماشین های اتوماتیک ، هواپیماهای بدون سرنشین  ، عملیات دریایی مانند لایروبی و بروزرسانی نقشه های بزرگ مقیاس اشاره کرد.

 

به طور کلی RTK فرايندي است که در آن تصحيحات سيگنال GPS بصورت آني(real-time )از يک ايستگاه گيرنده مرجع با موقعيت معلوم براي يک يا چند گيرنده متحرک مخابره مي شود. بدين معنا كه با استفاده از مشاهدات كوتاه مدت امكان تعيين موقعيت دينامك (تعيين موقعيت در حال حركت بين ايستگاهها) فراهم شده و با استفاده از سيگنالهاي فاز حامل (carrier code) فورا موقعيت مكاني ايستگاه سيار باصحت سانتيمتری تعيين مي گردد.

 

در حقيقت در روش RTK با استفاده از يک گيرنده  ثابت GPS (به نام Base) که بر روي يک ايستگاه با مختصات معلوم مستقر شده است، خطاهاي مشاهدات آشکار سازي شده و از طريق يک آنتن راديويي به گيرنده هاي متحرک(Rover) ارسال مي شوند و آن گيرنده ها با اعمال تصحيحات به مشاهدات خود موقعيت دقيق محل خود را مشخص مي نمايند.

 
 
برای دسترسی به ادامه مطلب و دانلود شبیه ساز جی پی اس دو فرکانس لایکا 1200 به ادامه مطلب بروید .

 



:: برچسب‌ها: معرفی , روش , RTK , در , برداشت , با , جی پی اس , و , دقت , این , روش , و , جزئیات , دیگر ,
:: بازدید از این مطلب : 26249
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
ن : محمد اژدهاکش
ت : یک شنبه 12 بهمن 1393

لیست تمامی نرم افزار ها و کاربرد آن ها در نقشه برداری و راهسازی

 

برای مشاهده لیست به ادامه مطلب مراجعه فرمایید .

 



:: برچسب‌ها: لیست , تمامی , نرم , افزار , ها , و , کاربرد , آن , ها , در , نقشه , برداری , و , راهسازی ,
:: بازدید از این مطلب : 17169
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : محمد اژدهاکش
ت : یک شنبه 12 بهمن 1393

جزوه فارسی آموزش متلب

برای دانلود جزوه به ادامه مطلب بروید .

 

فرمت فایل : PDF

حجم فایل : 280 کیلو بایت



:: برچسب‌ها: جزوه , فارسی , آموزش , متلب ,
:: بازدید از این مطلب : 6508
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : یک شنبه 12 بهمن 1393

در جدول زیر بیضوی های دورانی زمین به همراه پارامترهایشان معرفی شده است

 

 

لطفا به ادامه مطلب مراجعه نمایید



:: برچسب‌ها: بیضوی دورانی , WGS84 , بیضوی جهانی , پارامترهای بیضوی ,
:: بازدید از این مطلب : 6467
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : یک شنبه 12 بهمن 1393

محاسبات اوليه براي تعيين موقعيت و شتاب ثقل مناطق حدي

براي يافتن محلي با کمترين مقدار شتاب ثقل در ايران بايد در جستجوي مکاني با کمترين عرض جغرافيايي و بيشترين ارتفاع از سطح دريا باشيم.همچنين براي پيدا کردن مکاني با بيشترين مقدار شتاب ثقل، دستيابي به محلي با شرايط بالعکس ، لازم است

براي اين منظور با پردازش اوليه و محاسبه طول موج هاي بلند شتاب ثقل با استفاده از مدل هاي ژئوپتانسيلي موجود ، مناطق جنوب شرقي ايران که مربوط به ارتفاعات منطقه هزار در استان کرمان مي باشد با عرض جغرافيايي کم و در حدود29.51 درجه و ارتفاع تقريبي 4470 متر، به عنوان منطقه داراي کمترين مقدار شتاب ثقل در ايران تعيين و برنامه ريزي اوليه براي اندازه گيري مقدار شتاب ثقل آن طراحي گرديد.



:: برچسب‌ها: ثقل سنجی , شتاب ثقل , ,
:: بازدید از این مطلب : 5622
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : محمد اژدهاکش
ت : یک شنبه 12 بهمن 1393

ایران رقیب جدی انگلیس در هیدرو گرافیٍ

ايران رقيب جدي انگليس در تهيه نقشه هاي دريايي
مدير آبنگاري و مناطق ساحلي سازمان نقشه برداري گفت: ايران از نظر تهيه نقشه هاي دريايي داراي مقام اول در منطقه خاورميانه است.

"محمد حسن خدام محمدي" افزود : در حالي که کشورهاي حاشيه جنوب خليج فارس در خصوص تهيه نقشه هاي دريايي از متخصين خارجي کمک مي گيرند، اما ايران تنها کشور در حوزه خليج فارس است که بدون نياز به متخصصان خارجي نسبت به تهيه جارتهاي دريايي کشور اقدام مي‌کند.



:: برچسب‌ها: آبنگاری , هیدروگرافی , ایران , انگلیس ,
:: بازدید از این مطلب : 5413
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : محمد اژدهاکش
ت : یک شنبه 12 بهمن 1393

دانلود لژاند کامل سازمان نقشه برداری کشور

 

برای دانلود فایل می توانید به ادامه مطلب مراجعه فرمایید .

فرمت فایل : DWG (اتوکد) با اکسپورت 2007 که می توانید آن را بر روی نرم افزار های اتوکد با ورژن 2007 به بالا مشاهده و استفاده نمایید .

حجم فایل :173 کیلو بایت

 



:: برچسب‌ها: دانلود , لژاند , کامل , سازمان , نقشه , برداری , کشور ,
:: بازدید از این مطلب : 27860
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

تجربیات نقشه برداری کارگاهی

 

تجربیات کارگاهی-استارت نقشه برداری پروژه عمرانی

پس از انتخاب پیمانکار اولین قدم تحویل زمین می باشد که طی آن نقاط مبنای نقشه برداری نیز به پیمانکار تحویل داده شده و با حضور نمایندگان کارفرما،مشاور،نظارت مقیم و سرپرست کارگاه پیمانکار صورتجلسه می شود.
این ایستگاهها همان نقاطی می باشند که در مرحله ی مطالعات، برداشتهای نقشه برداری با اتکا بر آن صورت گرفته و از اینجا به بعد پیمانکار موظف به تثبیت و نگهداری از این نقاط تا مرحله ی تحویل و کنترل نهایی پروژه می باشد.
پس از تحویل نقاط مبنا، اولین گروه از نیروهای پیمانکار و نظارت که وارد کارگاه می شوند مهندسین نقشه بردار می باشند که در اولین قدم، با انجام پیمایش و عملیات ترازیابی این نقاط که مبنای پروژه می باشند، قرائت و کنترل می شوند که در بسیاری از موارد مشاهده می شود که این نقاط دارای مقداری خطا می باشند که با معیار قرار دادن 2 نقطه ، مختصات سایر نقاط سرشکن می شود وهمچنین نقاط کمکی جهت تسلط کافی بر پروژه ایجاد و تثبیت می شوند..
از آن جایی که نقشه های برداشت شده جهت مطالعات تمامی نیازهای ما را بر طرف نمی کنند، قبل از شروع هرگونه عملیات اجرایی و تغییر در شکل منطقه،شروع به برداشت توپوگرافی عوارض موجود در پروژه می نماییم(چنانچه پروژه ی ما مسیر است اقدام به تهیه نقشه توپوگرافی بزرگ مقیاس و به عرض کافی در دو طرف مسیر می نماییم.) که نقشه ی تهیه شده باید به تایید دستگاه نظارت برسد.
در مرحله ی بعدی اقدام به پیاده سازی نقشه های اجرایی می کنیم که اکثراً با مشکلاتی از قبیل خطا در نقشه ها و در پروژه های مسیر با برخورد با معارضین مختلف از قبیل خطوط انتقال آب وگازو.. مواجه می شویم که در مرحله ی مطالعات دیده نشده اند و می بایستی قبل از شروع هرگونه عملیاتی به صورت کتبی به اطلاع دستگاه نظارت برسد.
در پایان توصیه می شود که از آنجایی که در کار نقشه برداری ما با دیتاها و نقشه ها سروکار داریم،می بایستی کلیه ی اطلاعات به صورت مناسبی بایگانی شده و تا انتهای پروژه نگهداری شوند .



به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: تجربیات , نقشه برداری , کارگاهی ,
:: بازدید از این مطلب : 7802
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

ژئودزی در قرآن کریم


ما نکات بسیار جالبی درمورد حرکات و خصوصیات زمین و ماه مطرح ده است که از نظر شناخت زمین (خصوصا در زمان نزول قرآن ) جای تامل بسیاری دارد . مطالب علمی درمورد کروی بودن زمین و سیارات دیگر ، گردش مداری ماه و زمین و نظم آن ، نیروی جاذبه ريا
، تعیین موقعیت از طریق ستارگان ، و ... از جمله نکاتی است که به گفته قرآن برای کسانیکه تفکر میکنند نشانه های عینی وجود خداست .

 

نیوتن دانشمند شهیر علم فیزیک در تائید این مطلب ، جمله جالبی دارد با این مضمون که امکان ندارد که کسی این سیستم پیچیده و در عین حال منظم را ببیند و خدا را قبول نداشته باشد . ذیلا صرفا تهدادی از آیات الهی را بصورت نمونه در این زمینه تقدیم میکنیم :

 

 

 

شمار ماهها از نظر خدا ، دوازده است . قانون خدا از روزی که آسمانها و زمین را آفرید ، این بوده است . (سوره توبه )

 

اوست که خورشید را فروزان و ماه را تابان قرارداد و منازل آن را طرح کرد تا شمارش سالها را بیاموزید و حساب کنید . خدا همه اینها را جز برای منظوری خاص نیافرید . او آیات را برای مردمی که می دانند توضیح می دهد ( سوره یونس )

 

خداست که آسمانها را بدون ستونهائی که بتوانید ببینید برافراست ، سپس اقتدار را در دست گرفت ، او خورشید و ماه را متعهد کرد ، هرکدام تا سرآمدی معین (درمدارخود) در گردشند . او همه چیز را تحت کنترل دارد و آیات را توضیح میدهد که درباره ملاقات با پروردگارتان به یقین برسید .

 

 

 

و اوست که شب وروز و خورشید و ماه را آفرید که هرکدام در مدار خود شناورند.

 

 

 

آیا درک نمیکنی که خدا شب را به روز و روز را به شب در می آورد و خورشید و ماه را در خدمت شما در می آورند تا هرکدام برای مدتی معین در مدار خود در گردش باشند و اینکه خدا از تمام اعمال شما آگاه است ؟

 

ماه را طوری طراحی کردیم که در مراحل مختلف ظاهر شود تا به شکل غلاف خمیده کهنه ای در آید .

 

خورشید هرگز به ماه نمیرسد – شب و روز هرگز منحرف نمی شود – هریک ازآنها در مدار خودشناورند

 

خورشید و ماه به حساب مشخص در گردشند

 

به ماه که پیرو آفتاب تابان است

 

پروردگار دو مشرق و دو مغرب .

 

و او در زمین استحکاماتی (کوهها) برای توازن قررداد تا نبادا با شما بلغزد ، همینطور رودخانه ها و جاده ها ، باشد که هدایت شوی



:: برچسب‌ها: ژئودزی , در , قرآن , کریم , الله ,
:: بازدید از این مطلب : 5489
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

کاربرد لیزر در نقشه برداری نوین 

مقدمه:



واژه Laser مخفف عبارت Light Amplified By Simulated Emission Of Radiation است كه خود عبارت نشان دهنده اصول ايجاد ليزر است؛ همچنان كه از معناي واژه Simulate پيدا است منظور از آن برانگيختن و تقويت كردن پرتوهاي خاصي است كه منابع آنها اجسامي نظير ياقوت، نئودميوم و كربن است و واگرايي كمتري از خود نشان داده و در مقايسه با نور مرئي كه از هفت طيف قرمز، نارنجي، زرد، سبز، آبي، نيلي و بنفش تشكيل شده است، تك رنگ و يك طيفي (Coherent) هستند چون پرتوهاي ليزر تكرنگ هستند و واگرايي ندارند براي امتداد دهي در كارهاي عمراني بسيار مناسب بوده و در موارد بسيار دقيق نظير حفاري تونلها، نقشه برداريهاي زير زميني نظير مترو و در رسيدن به نقاط Break through كه از دو طرف حفاري انجام مي شود تا به هم برسند،‌ كاملا كاربرد دارند .





بكارگيري ليزر در ماهواره ها :



يكي از كاربردهاي عمده در مهندسي نقشه برداري استفاده از آن براي فاصله يابي از طريق ماهواره هاست اين سيستمها در تعيين موقعيت ماهواره ها به عنوان فاصله يابهاي ليزري Satellite Laser Ranging – SLR استفاده مي شوند. در SLR از ليزر استفاده مي شود، منتها ليزرهايي كه توان و برد بالا دارند و مي توان از فاصله اي حدود 20000 كيلو متر پالسهايي را از ايستگاه زميني به ماهواره فرستاده و از طريق منشورهاي تعبيه شده در ماهواره پرتوها به ايستگاه زميني برگشت داده شوند. در اوايل ايجاد SLR از ياقوت استفاده مي شد ولي در نسلهاي بعدي از نئودميوم استفاده شده است؛ در SLR


دقت فاصله يابي بلند از ايستگاه زميني به ماهواره در نسل اول حدود 10 متر بوده كه در نسلهاي بعدي (نسل چهارم) به حدود 2 ميلي متر رسيده است.

لطفا به ادامه مطلب بروید .

 



:: برچسب‌ها: کاربرد , لیزر , در , نقشه , برداری , نوین , لیزر اسکنر , ماهواره , لیزر , نقشه برداری , فضا , جسم , هوا , متر , فاصله , تراز ,
:: بازدید از این مطلب : 9526
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

سیستم نقشه برداری پوشیدنی برای تهیه نقشه آنی



نگاهی گذرا به تاریخچه چند ده سالۀ اخیر لوازم نقشه برداری کافیست تا به این نتیجه برسیم که به لطف تکنولوژی، تهیۀ نقشه در این روزها به مراتب سهل تر و دقیق تر از گذشته صورت می گیرد. در ادامۀ همین پیشرفت، محققان لابراتوار علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه MITسیستمی قابل حمل برای تهیه نقشه طراحی کرده اند که نقشه ای دیجیتال از محیط شخص حمل کننده دستگاه تهیه و منتقل می کند. ایدۀ پشت این فناوری به عنوان نقشه برداری و محلی سازی همزمان (SLAM) شناخته می شود که در علوم رباتیک مطرح می شود. هدف اولیۀ طراحی چنین سیستمی کمک به پرسنل مدیریت بحران و شرایط اضطراری بوده است تا بتوانند ارزیابی و فهم درستی از اجزاء مکانی یک محیط در یک شرایط بحرانی داشته باشند. با تجهیز نمودن افرادی که برای کمک به مناطق بحران زده حاضر می شوند به این فناوری می توان نقشه ای آنی از منطقه تهیه نمود. از سوی دیگر با انتقال این نقشه های دیجیتال به مرکز، مدیران نیز می توانند به شیوه ای منطقی تر نیروها را هدایت کنند و در مجموع ماموریت را با موفقیت پشت سر بگذارند.

این سیستم شامل سنسورهای متعددی است که حضور هریک از آنها برای نقشه برداری از محیط فیزیکی اطراف لازم و ضروری است. یک گیرندۀ جی پی اس موقعیت فیزیکی شخصی که این دستگاه را به تن کرده است محاسبه می کند. یک فاصله یاب لیدار (LiDAR)، به عنوان یکی از اجزاء سیستم نقشه برداری خودکار، بازگشت پالس های نوری را در کمانی به اندازۀ 270 درجه اندازه گیری می کند. ژیروسکوپ متصل به این سیستم شیب حسگر فاصله یاب را اندازه گیری می کند تا مشاهدات این حسگر را توجیح کند. یک شتاب سنج سرعت شخص حامل دستگاه را اندازه گیری می کند. بارومتر نیز وظیفۀ اندازه گیری تغییرات در فشار هوا را به عهده داشته که برای اعمال تغییرات ناشی از به طور مثال تغییر طبقه مورد استفاده قرار می گیرد. یک دوربین نیز در این سیستم تعبیه شده است که تصویری از محیط اطراف تهیه می کند تا بتوان نقایص احتمالی در نقشۀ اتوماتیک تهیه شده را کشف و تصحیح نمود. نرم افزار این سیستم نیز شامل 200 نوع مختلف از ویژگی های تصویری کارتوگرافی می باشد که به قابل فهم بودن نقشه و یکپارچگی آن با نقشه های تهیه شده با روش های دیگر کمک می کند.

مکان های مورد نظر نیز می تواند با فشردن دکمه ای توسط شخص حامل مارک شوند. البته طراحان این سیستم انتظار دارند که در ورژن های بعدی، امکان افزودن متن و صوت برای مارک کردن مناطق به خصوص اضافه گردد.

این دستگاه پوشیدنی با سایزی معادل یک آیپد روی سینه قرار می گیرد و اجزاء اضافی آن نیز در کوله پشتی قرار می گیرند. تصویر زیر نیز این سیستم را بر تن مائوریس فالن، یکی از طراحان آن نشان می دهد.

 

لطفا به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: سیستم , نقشه , برداری , پوشیدنی , برای , تهیه , نقشه , آنی ,
:: بازدید از این مطلب : 4617
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

آشنایی با بعضی از اصطلاحات نقشه برداری

1- نقشه برداری surveying
که عبارت است از یک سلسله از اندازه گیری های طول افقی و عمودی و زاویه ای و انجام محاسباتی بر روی این اندازه گیریها و سر انجام ترسیم نتایج حاصله بر صفحه تصویر است که این مفهوم در برابر کلمه سوروینگ استفاده می شود

2- نقشه برداری معدنی -- Mine surveying
مربوط به نقشه برداری در تونل ها و معادن و تاسیسات زیر زمینی است .

3- نقشه برداری مستوی -- Plane surveying
هنگامی که حوزه عمل نقشه برداری در سطح محدودی از زمین باشد به نحوی که بتوان با صرف نظر از انحنای زمین آن را مسطح فزض کرد نقشه برداری مستوی کاربرد پیدا می کند.

در چنین حوزه ای کوتاهترین فاصله بین دو نقطه زمین را می توان خط مستقیم فرض کرد و یا جمع زوایا یک مثلت را که راس آن سه نقطه زمین هست 180درجه در نظر گرفت .
قواعد هندسه مسطحه در این حوزه قابل اجرا هست

4- نقشه برداری ژئودتیک -- Geodetic surveying
هنگامی مورد استفاده قرار می گیرد که دامنه کار به قدری وسیع است که مسطح فرض کردن زمین باعث وارد شدن خطای زیاد در نتیجه کار می شود.

5- نقشه برداری ساختمانی -- Construction surveying
منظور از این کلمه درباره پیاده کردن محور ساختمانها و تاسیسات وابسته به آنها و نیز کنترل عملیات ساختمانی است

6- نقشه برداری دریاها -- Hydrographic surveying
در این شا خه به بررسی وضعیت کف دریا ها و اقیانوس ها و تعیین عمق آب در قسمت های مختلف آنها می پردازد.

7 - نقشه برداری ثبت املاکی -- Cadastral surveying
منظور تعیین حدود زمین های شهری و تعیین مساحت آنهاست.

 

برای مشاهده دیگر اصطلاحات و دانلود جزوه زبان فنی جناب آقای مهندس رجبی پور به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: آشنایی , با بعضی , از , اصطلاحات , نقشه برداری ,
:: بازدید از این مطلب : 5835
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

طول یابی و اندازه گیری فاصله

اندازه گیری طول وزاویه اساس اكثر عملیات نقشه برداری را تشكیل می دهد اندازه گیری مستقیم فاصله یكی از دشوارترین عملیات از نقطه نظر اجرایی است خصوصا اینكه دقت بالایی هم مورد نیاز باشد در نتیجه روشهای مختلفی برای اندازه گیری غیر مستقیم طول ابداع شده است كه یكی از آنها بكارگیری طولابهای الكترونیكی است .

         

امروزه عملا نوارهای متر كشی و روشهای دیگر اندازه گیری غیر مستقیم طول مانند سیر بارلاكتیك وغیره در غالب عملیات نقشه برداری جای خودرا به طولیابهای الكترونیكیداده اند همان گونه كه با ساخت نوارهای فلزی متر كشی زنجیرهای مساحتی و واحدهای مربوطه وقواعد استفاده از آنها رفته رفته منسوخ شدند با پیدایش طولیا بهای الكترونیكی نیز سر نوشتی مشابه برای نوارهای متركشی رقم خورد.



1 - مقدمه :

اندازه گیری طول وزاویه اساس اكثر عملیات نقشه برداری را تشكیل می دهد اندازه گیری مستقیم فاصله یكی از دشوارترین عملیات از نقطه نظر اجرایی است خصوصا اینكه دقت بالایی هم مورد نیاز باشد در نتیجه روشهای مختلفی برای اندازه گیری غیر مستقیم طول ابداع شده است كه یكی از آنها بكارگیری طولابهای الكترونیكی است .

امروزه عملا نوارهای متر كشی و روشهای دیگر اندازه گیری غیر مستقیم طول مانند سیر بارلاكتیك وغیره در غالب عملیات نقشه برداری جای خودرا به طولیا بهای الكترونیكی داده اند همان گونه كه با ساخت نوارهای فلزی متر كشی زنجیرهای مساحتی و واحدهای مربوطه وقواعد استفاده از آنها رفته رفته منسوخ شدند با پیدایش طولیا بهای الكترونیكی نیز سر نوشتی مشابه برای نوارهای متركشی رقم خورد.

با پیشرفت علوم الكترونیكی تجهیزات نقشه برداری نیز چهره كاملا جدیدی پیدا كردند اما ارمغان تكنولوژی نوین بیش از آنكه بر اندازه گیری زاویه اثر بگذارد بطور فاحشی نحوه اندازه گیری طول را دگرگون كرد.


لطفا به ادامه مطلب بروید .



:: برچسب‌ها: طول , یابی , و , اندازه , گیری , فاصله , متر , رولفیکس , طول ,
:: بازدید از این مطلب : 9964
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

جزوات تدریسی جناب آقای مهندس رجبی در ژئودزی1

برای دانلود جزوات به ادامه مطلب بروید.

 



:: برچسب‌ها: ژئودزی , مهندس رجبی ,
:: بازدید از این مطلب : 5276
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

کتاب هیدروگرافی در محدوده بنادر

مولف:علی مرادی

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید.



:: برچسب‌ها: هیدرو گرافی , بنادر , آبنگاری , نقشه برداری دریایی ,
:: بازدید از این مطلب : 5126
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393

شبکه چندمنظوره فيزيکال ژئودزي با تراکم 55 کيلومتر
بطور كلي براي مطالعه ميدان ثقل زمين، يكي از مهمترين كميت‌هاي قابل اندازه گيري، مقدار ثقل مي‌باشد، كه در علوم مهندسي مختلف مرتبط با زمين مخصوصا در ژئودزي و ژئوفيزيك و زمين شناسي نقشي اساسي ايفا مي‌كند. در ژئودزي، شبكه‌هاي ثقل اهميت بسزائي در بررسي هاي فيزيكال ژئودزي دارند. به منظور مدلسازي ميدان ثقل زمين، محاسبه ژئوئيد دقيق بعنوان سطح مبناي ارتفاعي، محاسبه تصحيحات مربوط به اثر ميدان ثقل زمين بر ارتفاع‌هاي خام ترازيابي دقيق، محاسبه زاويه‌هاي انحراف‌هاي قائم و انحناهاي راستاهاي شاقولي، محاسبه دانسيته‌هاي داخل زمين، ...، نيازمند اطلاعات ثقل سرتاسر دنيا مي باشيم. شبكه‌هاي ثقل از ابعاد جهاني گرفته تا منطقه‌اي و ملي و محلي، چارچوبي براي يك كاسه كردن كليه اطلاعات ثقل اندازه گيري شده است. اين شبكه‌ها همچنين براي تعيين تغييرات زماني ثقل مورد استفاده قرار مي‌گيرند. 
شبکه‌هاي گراويتي داراي تراکم هاي مختلف هستند. فاصله ايستگاه ها در شبکه درجه صفر چند صد کيلومتر، در شبکه درجه1 چند ده کيلومتر، در شبکه درجه2 در حدود 20 کيلومتر و در شبکه درجه 3 چند کيلومتر است. شبکه درجه 3 گراويتي که از طريق گراويمتري هوايي انجام مي شود و داراي دقت در حد 5/0 ميلي گال است و هنگامي که با مشاهدات زميني به هنگام محاسبات يک کاسه شود اين دقت افزايش مي‌يابد. در محاسبات مربوط به تعيين ژئوئيد دقيق، دقت 10 ميکرو گال و در محاسبات مربوط به تعيين ارتفاعات ارتومتريک دقيق، دقت 5/0-1 ميلي گال مورد نياز است.
شبکه درجه يک چند منظوره ايران در سال 1382 طراحي گرديد. اين شبکه داراي تراکم 55 کيلومتر (45-65 کيلومتر) و براي ايران شامل 700 ايستگاه است که بطور منظم در سطح ايران پراکنده شده‌اند. هدف اول در اين شبكه، انجام مشاهدات ثقل مي‌باشد كه به صورت شبكه درجه 1 ثقل خواهد بود. هدف دوم، انجام مشاهدات ترازيابي دقيق است و ضمن اينكه براي مشاهدات ثقل مورد نياز مي باشد، يك شبكه ماندگار از ايستگاه‌هاي ترازيابي دقيق هم بوجود مي آيد. هدف سوم انجام مشاهدات GPS دقيق است كه براي مشاهدات ثقل لازم است. هدف چهارم، اندازه گيري‌هاي نجومي است كه براي تعيين امتداد بردار شتاب ثقل استفاده مي شود. براي محاسبه امتداد بردار شتاب ثقل، همچنين به موقعيت دقيق GPS نياز است.



:: بازدید از این مطلب : 5214
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : محمد اژدهاکش
ت : شنبه 11 بهمن 1393
صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی